Dwyane Wade på sin retur til Miami Heat: The State Father

Dwyane Wade ble sendt tilbake til teamet på Trade Deadline, med hvem han vil være for alltid forbundet. Han tar nå rollen som eldste statsmann for Miami Heat - muligens bare i noen uker. Han har størst innflytelse utenfor retten.
 
Det er en håndfull spillere i NBA historie som er 100 prosent identifisert med en franchise. Kobe Bryant, Tim Duncan og Dirk Nowitzki er trolig de beste eksemplene på denne epoken, vil Damian Lillard bli en. Dwyane Wade er faktisk noen som sånn.
 
Selvfølgelig har The Flash spilte andre steder i et og et halvt år, akkurat som noen andre legender før han: Hvem liker ikke å huske Patrick Ewing i Seattle, Hakeem Olajuwon i Toronto eller Michael Jordan i Washington? Høyre: Ingen liker å huske det. Wades tur til Chicago og Cleveland bør tilhøre samme kategori. Til forskjell fra MJ, Hakeem og Co., den 36-årige, har imidlertid muligheten til å rette opp denne "feilen" igjen.
 
Med Heat-sjefen Pat Riley i stand til å hoppe over sin egen skygge og slå seg i strid, da Cavs-GM Koby Altman jobbet på en episk "vårrengjøring" i truppen rundt handelsfristen, er Wade tilbake i midten av februar, hvor han tilhører. I Miami-Dade County. Eller fortsatt: Wade County.
 
Det hadde aldri fungert så bra på Cavs, der Wade hadde signert en minimumskontrakt før sesongen. Likevel hadde han ikke forventet en handel før kort tid før: "Jeg så det ikke i det hele tatt." Når det handlet om rykter om handel, har jeg aldri lagt merke til, kanskje fordi jeg ikke måtte, "sier Wade, grinning.
 
Også i dette tilfellet ble Wade behandlet litt annerledes enn den vanlige NBA-spilleren. Som ESPN rapporterte nylig, fikk Altman først tillatelse fra LeBron James før han spurte Wade om han ville foretrekke en redusert rolle hos Cavs eller en handel. Beslutningen var forståelig nok enkel - så Altman sendte ham for den teoretiske likeverdigheten til en svært beskyttet fremtidig andre runde, til Miami.
 
"Det var den beste fristen for meg, og jeg takket GM for å få meg i en god posisjon," sa Wade til Yahoo! Sport. "Han sendte meg til hvor jeg skulle være og ønsket." Og hvor du ønsket ham også.
 
Wade er, ifølge alle beregninger, en av de fem beste skytterne i NBA-historien. Han er en garantert Hall of Famer, en levende legende. Selvfølgelig har han blitt gammel - selv denne skjebnen vil til slutt overhale hver spiller. Wade er lekent ikke lenger en stjerne i dagens liga. I Miami er han imidlertid fortsatt Dwyane Wade.
 
Det er hans bilde som er mest sett i byen, det er hans jersey som solgte noen timer etter handelen. Miami Vice Wade Jersey er fortsatt ute av trykk, selv i den offisielle varemagasinet. Han er spilleren som må gi de fleste intervjuene etter kampene og er effektivt talsmannen til laget hans. Selv om han for tiden kommer fra banken i 22,5 minutter.