Golden State Warriors stjerne Stephen Curry krever lukning av lø

Statsminister Stephen Curry, Golden State Warriors, har fortalte at lukningsløpet er avsluttet på kvinnedagens likestillingsdag.
 
Curry, en av de mest kjente atletene i Amerika, har lenge brukt sin plattform for å snakke om sosiale problemer. Tidligere har han slått sammen med Donald Trump om presidentens politikk - noe som førte til at krigerne ikke ble invitert til Det hvite hus etter å ha klaget NBA-mesterskapet.
 
På søndag viste Curry sin oppmerksomhet på lønnsforskjellen. "Jeg synes det er viktig at vi alle kommer sammen for å finne ut hvordan vi kan gjøre det mulig, så snart som mulig," skrev han i Players Tribune. "Ikke bare som" døtrefedre "eller for slike grunner. Og ikke bare på kvinnens likestillingsdag. Hver dag - det er når vi trenger å jobbe for å lukke lønnsforskjellen i dette landet. Fordi hver dag er når lønnsforskjellen påvirker kvinner. Og hver dag er når lønnhullet sender feil melding til kvinner om hvem de er, og hvordan de er verdsatt, og hva de kan eller ikke kan bli. "
 
Curry skrev at han har blitt sterkt påvirket av sin mor og kona basketball drakter. "Jeg var heldig å bli oppvokst av min mor, Sonya - en utrolig og hardt prinsippert kvinne som hadde motet og visjonen til å åpne sin egen skole, Christian Montessori School of Lake Norman," skrev han. "Og i de siste syv årene har jeg hatt heldig å være gift med en annen utrolig og hardt prinsippet kvinne, i Ayesha ... Og en leksjon fra den utdanningen som virkelig stod ut for meg, er: å alltid være å høre på kvinner, å alltid forbli tro på kvinner, og - når det kommer til alles forventninger til kvinner - å alltid forbli ideen om hva som er riktig. "
 
Lønnskløen har nylig vært et snakkepunkt i profesjonell basketball. Mens omtrent 50% av NBA-inntektene går mot spillere, kommer deres kvinnelige kolleger i WNBA rundt 25%. "Jeg vil ikke si at vi klager over lønnen, men det store lønnsslaget, mange tror på at vi lager millioner av dollar, og det er vi ikke," sa New York Liberty-senteret Kiah Stokes Guardian. denne måneden. "Vi sier ikke at vi fortjener millioner av dollar, men bare for å informere folk."
 
Curry har vunnet tre NBA-titler med Warriors og Golden State Warriors basketball drakter ble kåret til ligaens mest verdifulle spiller i 2015 og 2016.