James Harden på MVP, trinn 3 og håndverket

CHARLOTTE, N.C. - James Harden var ikke interessert i MVP debatter. Han sa at hans scoring-strek var ikke mer enn å gjøre det som var nødvendig for å hjelpe Shorthanded Rockets-vinneren. Til tross for at han ledet NBAen for en andre påfølgende sesong, kjørte Harden ikke å score ham.
 
Da ble gjenstanden for hans trekk, 3-pointers tre-pointer som har tatt ham til å score ekstremer og 31-spillstrekk med minst 30 poeng, tatt opp. Han regnes ikke bare for det arbeidet han tok for å mestre sin tre-pekere 3-pointer og målene som motiverte den, men til og med betraktet sin plass i ligahistorie med signaturflytene fra Michael Jordan, Kareem Abdul-Jabbar og Allen Iverson.
 
"Jeg ser på back-backen eller måten jeg gjør back-backen som MJ fadeaway eller skyhook eller selv når AI brakte morderen crossover og folk sa," Åh, han bærer, "sier Harden. "De visste ikke hva de så. "Å, han palmerer ballen." Nå er crossover det en vanlig ting. Forhåpentligvis er tråkket jeg gjør, tilbaketrukket og måten jeg lager plass på, for tiden sin nå.
 
"Kanskje når jeg er ferdig med å spille basketball, vil det bli kjent mer i ligaen. Du må ha ferdigheter til å gjøre det. Disse unge barna lærer de veldig fort. De er på Instagram. De ser basketball. Det blir et normalt trekk veldig snart. "
 
Harden hadde utviklet bevegelsen som har produsert 156 trinnvise 3-pointers - tre ganger så mange som Luka Doncic har gjort som sin nest vanligste utøver - i mange år. Men han sa at å ta det til neste nivå er kommet fra det uendelige søket etter en kant.
 
"Jeg prøver ting i treningsstudioet," sa Harden. "På samme måte som en kunstner i studioet, prøver du bare ting. Jeg elsker håndverket. Jeg elsker å jobbe på håndverket mitt. Det er et trekk ... for å skape separasjon. Du må komme tilbake med noe annet hvert eneste år, eller du kommer til å bli som alle andre.
 
"Du må bli bedre. Du må være mer fokusert på hva målene dine er. Jeg har alltid de høyeste forventningene til meg selv, og jeg føler at hvis jeg ikke når den eller kommer til der jeg vil gå, er jeg en fiasko. Jeg prøver hver eneste dag ikke å være i den gjengen. Jeg vil være i eliten kategori. Når jeg fikk den tankegangen hver eneste dag, kjører min arbeidsetikk seg selv. "
 
Harden har i gjennomsnitt 36,6 poeng per kamp, ​​produksjon som vil rangere syvende i ligahistorien hvis den er i en hel sesong. Hans scoring per besittelse er den mest i NBA siden disse postene har blitt holdt begynnelsen med 1973-74 sesongen. Men hans scoring surge har ikke vært mer enn en funksjon av det som har vært nødvendig.