Krigernes forbrytelse er ikke så skremmende som det kan være

Golden State Warriors 'forbrytelse er umulig bra, men på en eller annen måte kan de score enda mer effektivt. Stephen Curry, Klay Thompson og Kevin Durant overvelder forsvar som forsøker å inneholde tre av de beste scorers noensinne, og likevel kan det være mer.
 
Maskert bak de stadig flygende høydepunktene i historiske Curry og Thompson trepunkts netter er det faktum at Warriors 'lovbrudd ikke er like i tråd med viktige analytiske prinsipper som det fører videre til. Det kan overraske uformelle tilskuere som ser på Curry drain 40-footers for å vite at Warriors 'skudddiagram ikke ligner sitt rykte som kjærlighetsbarnet til rettenavstand og høyeffektiv utseende.
 
Sannheten er at Warriors elsker å lansere det minst effektive skudd i basketball - lang topunkts utseende. Golden State er bundet til Indiana Pacers med den fjerde mest mid-range forsøk i ligaen på 20,4 per spill. Det er 23 prosent av deres totale forsøk på sesongen (204 av 890 totalt skudd.) Til sammenligning tar Bucks en liga på 6,4 per kamp, ​​noe som er mindre enn syv prosent av deres totale skudd.
 
Dette er en trend som startet i Kevin Durant æra. (Ikke legger skylden på KD, men det er sant.) I løpet av sesongen tok Golden State 1.650 midtbanespill, syvende mest i ligaen. I de to årstidene før ble det rangert nr. 18 (1.443) og nr. 27 (1.342).
 
Durant er en grunn, likevel, som Thompson. De rangerer henholdsvis nr. 3 og 4 i ligaen i mid-rangeforsøk per kamp, ​​på 6,5 og 6,4. (Curry tar bare 2,8 per natt.)
 
Bak-til-bak-champs trender i motsatt retning av analytisk glans, men det er usannsynlig at det betyr noe. Warriors skytespillene er så jævla gode at de synker midt-rangers til høyeste prosentandel (47,5), slik at selv deres mindre effektive skudd bare kan skjules i en viss grad. Durant skudd 50,8 prosent, og Thompson 48,4.