Rockets defensive guru Jeff Bzdelik trekker seg tilbake før begy

På grunn av åpningen av treningsleiren forbinder Houston Rockets leder Jeff Bzdelik - arkitekten til franchiseens nr. 6-rangerte forsvar - pensjon, forteller ligakilder til ESPN.
 
Bzdelik, 65, informert trener Mike D'Antoni og daglig leder Daryl Morey av sin beslutning på søndag. Bzdelik har vurdert pensjonering gjennom hele sommeren, og det er ingen helseproblemer som dikterte beslutningen, sier kilder.
 
Bzdeliks forsvar utviklet sig til en av NBAs beste enheter i fjor, og beveget seg betydelig statistisk i de påfølgende årstidene som han overvåkte det. Raketsassistent Roy Rogers forventes å påta seg en stor del av det forsvarlige ansvaret, men han vil ha hjelp på staben.
 
Houston hadde NBAs beste vanlige sesongrekord og nådde et spill 7 før de tapte til Golden State i Western Conference-finalen i fjor.
 
Bzdelik startet i NBA for 30 år siden som en speider, til slutt jobbet for Pat Riley med New York Knicks og ble leder av Denver Nuggets fra 2002 til 2004. Han var høyskolehoved trener med Air Force, Colorado og Wake Forest.