Royce O’Neale: Utah Jazz Season I Review

NBA er i stillhet som et resultat av koronavirusutbruddet som har satt sidelinjen til profesjonelle idretter over hele kloden. Med 18 kamper igjen å spille i den ordinære sesongen for Utah Jazz, og en date med postseason på linjen, er det uklart når eller om sesongen kommer tilbake.
 
Med spillhandlinger i et holdemønster er det et ideelt tidspunkt å se på hver enkelt spiller på Jazzlisten og hvordan de har prestert denne sesongen. Har de overskredet eller ikke klart å innfri forventningene, har de forbedret spillet sitt, holdt seg jevnt eller sett en nedgang i spillnivået. Til slutt, hvordan vil de påvirke laget når spillene kommer tilbake, enten det er for å avslutte sesongen 2019-20, eller for å starte sesongen 2020-21.
 
Rekkefølgen av spillerevalueringer vil bli utført etter trøyenummer, starter med lagets laveste og jobber til lagets høyeste antall. Spillere som bare har spilt en mindre rolle med laget, vil bli kombinert i en større artikkel.
 
Bojan Bogdanovic, som erstattet favoriserer i startoppstillingen, gir ikke det fysiske laget tapt da de flyttet favoriserer, noe som gjorde O’Neale til en ideell erstatter i Jazz første enhet.
 
Som et resultat, etter å ha startet bare 20 kamper gjennom de to første sesongene av karrieren, har O’Neale startet i 55 av Jazz 64-kampene denne sesongen. Etter et midlertidig trekk til benken ble O’Neale ført tilbake til startoppstillingen, og fremhevet hans verdi på vaktlisten, selv om hans statistiske produksjon ikke vil åpne mange øyne.
 
O’Neale er lagets beste omkretsforsvarer, og forsvarer jevnlig motstanderlagets beste offensive spiller. Fra Brooklyn Nets poengvakt Kyrie Irving til Milwaukee Bucks spiss Giannis Antetokounmpo, O’Neale har et av de mest allsidige defensive ferdighetssettene i NBA, selv om han ikke er en tradisjonell lockdown-forsvarer.
 
I tillegg har spissen utviklet seg til å være en trussel utenfor trepunktslinjen, de som hans .389 skyteprosent fra dyp kommer på relativt få forsøk. O’Neale gjennomsnitt bare 3,3 forsøk per kamp fra sentrum, et antall som jazzen ønsker å øke, hvis han kunne opprettholde sin respektable skyteprosent og samtidig finne mer konsistens.